Jungle memory

Jungle memory traint leerlingen hun werkgeheugen te gebruiken. Het werkgeheugen stelt ons in staat om mentale aantekeningen te maken van stukjes informatie die we moeten onthouden of gebruiken. We gebruiken deze vaardigheid bij talloze vakken als taal, rekenen, geschiedenis of NASK. Door het werkgeheugen te trainen kunnen leerlingen een flinke sprong voorwaarts maken.

Richt zich op belangrijke hersengebieden

Jungle Memory is ontworpen om werkgeheugenvaardigheden te verbeteren die cruciaal zijn bij het leren. Jungle Memory stimuleert de Prefrontale Cortex en werkgeheugengebieden in het brein. Jungle Memory kan het lezen, schrijven en logisch redeneren verbeteren. Het leert leerlingen de aandacht goed te richten en ingewikkelde opdrachten aan te kunnen. 

Helpt leerlingen om de eisen vanuit school aan te kunnen

Met een goed werkgeheugen kan een leerling makkelijker de eisen vanuit school aan, kan beter omgaan met examenstress en kan steeds ingewikkeldere lessen aan. Een student met een beperkt werkgeheugen kan zich moeilijker concentreren, kan moeilijker nieuwe stof tot zich nemen en zal lagere resultaten hebben. Leerlingen met een goed werkgeheugen behoren bij de betere leerlingen.

Past zich aan het individuele probleem aan

Jungle Memory traint het werkgeheugen in kleine stapjes. Wanneer een leerling verder komt met de training worden de oefeningen uitdagender en meer belastend om het brein uit te dagen harder te werken. Jungle Memory past zich voortdurend aan aan de behoefte en mogelijkheden van de leerling. Zo wordt er nooit te zwaar of te slap getraind, maar telkens op het juiste niveau om succes te kunnen behalen.

Verbetert schoolresultaten

Het goede nieuws is dat Jungle Memory het werkgeheugen traint, met een effect op de focus, het zelfvertrouwen en resultaten in slechts 8 weken.

Wetenschappelijk bewezen werkzaamheid

Jungle Memory is wetenschappelijk bewezen. De schoolresultaten worden beter bij leerlingen met uiteenlopende klachten, zoals lage cijfers, dyslexie en autisme.